Grupul de firme Safir

Profil: Producător de carne de pui
Localizare: Jud. Vaslui
Dimensiune: Peste 600 de angajați

Despre Grupul de firme Safir
Grupul de firme Safir a început să activeze pe piaţa din România în anul 1991 și deține în prezent 4 ferme de creștere a păsărilor (capacitate totală de 1.150.000 capete/serie), un abator modern, o fabrică de făinuri proteice, o fabrică de nutreţuri combinate și o fabrică de preparate și semipreparate din carne de pasăre, fiind o marcă foarte apreciată pentru calitatea produselor.

Provocarea

Dezvoltarea permanentă pe parcursul celor 28 de ani de activitate a condus la apariția mai multor puncte de producție și, implicit, de consum de utilități, distribuite pe raza județelor Vaslui și Botoșani.
Pentru un management eficient al consumurilor de gaz și estimarea corectă a necesarului zilnic de consum, clientul avea nevoie de o soluție de telecitire corectoare volum gaze cu monitorizare zilnică centralizată și de rapoarte de consum zilnice și orare.

Dincolo de provocările tehnice care țin de interfațarea cu echipamentele din teren și de asigurarea unei comunicații de date stabile, telecitirea pe gaz implică necesitatea executării unor calcule zilnice, derivate din datele preluate de la corectorul de volum de gaze.
Raportarea consumului trebuie făcută pentru intervalul orar 7 – 7 (24h – ziua de gaz), iar consumurile zilnice trebuie indexate cu indicele PCS publicat pentru ziua și magistrala respective.

BlueMonitor – o soluție SMART

Soluția de telecitire corectoare volum gaze implementată asigură citirea orară prin GPRS a corectoarelor de volum de gaze din cele 7 SRM-uri din județele Vaslui și Botoșani, și raportarea datelor de consum ONLINE, în platforma BlueMonitor. Valorile monitorizate sunt temperatura, presiunea, volumul măsurat și convertit, flux (debit) măsurat și convertit.

Datele de consum sunt indexate automat cu indicele PCS valabil în ziua respectivă, astfel încât clientul are acces direct atât la consumuri volumetrice (metri cubi), cât și de energie (MW).
Rapoartele sunt exportate în Excel, pentru a permite clientului ajustarea rapidă și transmiterea către furnizorul de gaze naturale a estimărilor de consum.

0
Corectoare de volum de gaze telecitite
0
I/O-uri monitorizate
0%
Acuratețe monitorizare
0%
Flexibilitate raportare

Soluția tehnică

Corectoarele de volum de gaze de la care preluăm date sunt marca Flonidan și comunică prin protocolul Uniwire.

În soluția de interfațare am integrat un convertor de protocol (de la Uniwire la Modbus), gateway-ul care transmite datele prin GPRS către server și controller-ul de alimentare de la panourile fotovoltaice ale clientului.

Datele sunt colectate în platforma SCADA BlueMonitor, instalată pe serverele BlueNote Communications, iar clientul are acces securizat online la interfața de utilizare.

Toate datele relevante într-o interfață Web

Interfața de administrare este disponibilă securizat prin browser Web standard, fără a necesita instalarea de software specific pe calculator, tabletă sau telefon.
Clientul a optat pentru ABONAMENTUL LUNAR FIX, care include găzduirea și administrarea platformei software de inginerii BlueNote Communications.

Investiție minimă

Costuri predictibile

Fără probleme tehnice

Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare legată de sistemul BlueMonitor de telecitire corectoare volum gaze Flonidan