Rectoratul Universitatii Tehnice Gh Asachi din Iasi

Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iași

Profil: Universitate Politehnică
Localizare: Iași România
Dimensiune: 21 câmine / 2925 camere

Despre Universitate
Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași este printre primele instituții de învățământ superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea administrează un număr de 21 de cămine studențești cu un total de 2925 camere, asigurând acces Internet și cablu TV în Campus pentru 8005 studenți.

Monitorizare camera serverelor – o necesitate!


În fiecare dintre cele 21 de cămine este amenajată câte o cameră tehnică climatizată care găzduiește echipamente de rețea pentru asigurarea accesului la Internet a studenților cazați în cămine.
Funcționarea corectă a echipamentelor de rețea depinde de asigurarea răcirii continue în spațiile tehnice și, mai mult decât atât, în cazul unei funcționări ineficiente a sistemelor de răcire crește drastic riscul de producere a unui incendiu.
Se impunea deci o monitorizare permanentă a acestora, iar prezența personalului tehnic în fiecare cămin nu era o soluție viabilă.

Soluția este BlueMonitor


Universitatea a decis să implementeze un sistem BlueMonitor de monitorizare camera serverelor online pentru cele 21 de cămine studențești, într-o platformă care să permită inclusiv alertarea prin e-mail sau SMS la ieșirea parametrilor din intervalul de siguranță.

În fiecare cameră tehnică se monitorizează în prezent:

  • temperatură ambientală
  • umiditatea ambientală
  • prezența umană
  • prezența fumului
  • prezența tensiunii de alimentare

O singură soluție pentru 4 probleme

Pe lângă monitorizarea temperaturii din camerele tehnice, soluția BlueMonitor asigură integrarea online pentru monitorizarea de la distanță a sistemelor locale de alertare.

Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare legată de sistemul BlueMonitor de monitorizare camera serverelor