Companie producătoare de componente electrice

Profil: Fabrică
Localizare: România
Dimensiune: Peste 3000 de angajați

Despre fabrică
Clientul este un gigant industrial cu unități de producție în întreaga lume, care proiectează și produce rezistențe electrice pentru uz casnic, uz industrial și uz industrial special. Fabrica din România a depus, câștigat și implementat un proiect de finanțare europeană pentru reducerea consumului de energie prin implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice.

Monitorizare consumuri energetice prin Fonduri europene

 • Program Operațional Infrastructura Mare (POIM)

 • 6 – Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vedere susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon.

 • 6.2 – Reducerea consumului de energie la consumatorii industriali.

Pentru îmbunătățirea performanțelor energetice generale este necesară implementarea unui sistem inteligent, tip SCADA, cu integrarea dispozitivelor de măsurare existente, capabil să furnizeze informații prelucrate, în timp real, astfel încât să poată fi luate decizii bine fundamentate de eficientizare energetică.
Se vor prelua consumurile și parametrii pentru energie electrică, gaze naturale și gaze tehnice (azot, hidrogen, argon, varigon).

Scopul Proiectului POIM depus de Fabrica de componente electrice

Cerințe specifice ale proiectului

 • Preluarea informațiilor de consum și a parametrilor tehnici din procesul de producție.
 • Afișarea valorilor curente în Ecrane sinoptice
 • Rapoarte definite după modelul beneficiarului, transmise automat, la un interval predefinit.
 • Rapoarte generate manual, cu alegerea perioadei de raportare.
 • Rapoarte cu informații sintetice și valori combinate, de exemplu:
  “Valoarea medie a sumei puterilor active consumate raportate de analizoarele 12 Și 34 în intervalul 09.02.2018-15.02.2018”.
 • Grafice de evoluție accesate prin click pe mărimea dorită.
 • Acces la datele în timp real și la datele istorice prin interfață Web.
 • Alarme afișate în prim-plan, sau transmise prin e-mail.

BlueMonitor – monitorizare consumuri energetice

Proiectarea sistemului de monitorizare a consumurilor energetice din procesele de producție ale clientului realizată de inginerii BlueNote Communications a îndeplinit toate obiectvele tehnice ale proiectului:

 • Integrarea într-o singură platformă – Bluemonitor – a tuturor surselor de date disponibile (echipamente existente, senzori și contoare noi, platforma software Schneider Citect).
 • Asigurarea tuturor funcțiilor de management a datelor: live process image, calcul dinamic automat, historian, raportare, alertare, trending și control.
 • Oferirea într-un format standard a datelor către orice aplicație terță.

Control avansat al procesului de producție

BlueMonitor monitorizează, raportează și efectuează calcule derivate din valorile măsurate pentru un total de peste 3500 de tag-uri alocate în aplicație punctelor de măsură, punctelor de consum necontorizate și indicatorilor calculați automat.

REZULTATUL: Eficiență energetică și Control !

Implementarea unei aplicații de SMART Metering pentru monitorizare consumuri energetice în procesele de producție oferă managerului de producție și managerului energetic ai clientului toate instrumentele necesare optimizării regimurilor de funcționare a utilajelor și creșterii eficienței energetice din fabrică.

 

Dincolo de afișarea în panouri sinoptice interactive a valorilor în timp real, de rapoartele și graficile cu date istorice și de alertarea la ieșirea din modelele optime de consum, BlueMonitor este o sursă de trasabilitate și de informații permanent actualizate pentru un control real al activității productive.

Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare legată de sistemul BlueMonitor de monitorizare consumuri energetice