CTPark-Arad

CTPark Arad

CTP este un dezvoltator imobiliar comercial care construiește, gestionează și livrează de 21 de ani parcuri de afaceri personalizate, de înaltă tehnologie, în Europa Centrală și de Est.

CTPark Arad este un hub industrial de depozitare amplasat la 5 Km de centrul orașului Arad și dotat cu toate facilitățile tehnologice. Spațiul este închiriat de diverse companii care au dorit consolidarea unui punct de distribuție în zona Arad – Timișoara.

De ce un Sistem monitorizare repartitie căldura ?

Climatizarea spațiilor de depozitare din cadrul CTPark Arad se face prin aeroterme, ventiloconvectoare și calorifere instalate în fiecare spațiu. Distribuția agentului termic se face printr-un sistem de tubulatură instalat prin plafon (la 14 metri înălțime).

Spațiile de depozitare sunt împărțite între șapte companii chiriașe, care utilizează spații de suprafețe diferite. Repartizarea costurilor de încălzire nu se putea face totuși proporțional cu spațiul, chiriașii având cerințe diferite în ceea ce privește temperatura din depozit.

Pentru repartiția corectă a costurilor de încălzire, CTPark a dorit măsurarea consumului efectiv lunar de căldură aferent fiecărui client chiriaș. Era necesar deci un sistem monitorizare repartitie căldura care să poată fi ușor adaptat la infrastructura existentă.

Sistem BlueMonitor de tele-medicina pentru pesti

BlueMonitor – un sistem monitorizare repartitie caldura flexibil

Sistemul BlueMonitor de calcul automat al repartiției încălzirii între companiile chiriașe ale spațiilor de depozitare CTPark oferă date exacte privind consumul individual de căldură. Sistemul folosește principiul repartitoarelor de costuri de căldură atașate diferitelor tipuri de instalații cu elemente radiante de căldură. Căldura consumată se calculează prin diferența dintre temperatura agentului termic de la intrarea în elementul radiant și temperatura de la ieșirea aceluiași element.

Echipamente utilizate

Sistemul de colectare a datelor privind temperatura elementelor radiante pe tur, respectiv pe retur implementează transmisia locală a datelor prin BLE și transmisia centralizată către platforma BlueMonitor prin Ethernet.

Senzori wireless de temperatură (Efento)

  • Senzori cu 1 sau 2 sonde de măsură
  • Domeniu de măsură: -55°C … 125°C
  • Precizie măsurare:
    ±0,5°C în intervalul -10°C … +85°C
    ±2°C în intervalele -55°C … -10°C și +85°C … +125°C
  • Transmisie date prin BLE (până la 30m în incinte cu pereți metalici)
  • Memorie internă: până la 60 000 măsurători
  • Alimentare din baterie cu durata de viață de minimum 5 ani

Gateway Ethernet (Efento)

Asigură recepția locală prin BLE și retransmisia datelor prin Ethernet. Preia date de la maximum 100 de senzori și asigură memorarea locală a până la 100 000 măsurători.

Sistem monitorizare repartitie caldura BlueMonitor

Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare legată de implementarea unui sistem monitorizare repartitie caldura BlueMonitor