Sterk Plast

Profil: Producție huse scaune auto
Localizare: Curtici

Despre Coindu

Fondată în 1988, compania COINDU este astăzi unul dintre cei mai importanți producători de huse pentru scaunele auto, cu peste 6000 de angajați în cele 4 fabrici și în rețeaua de distribuție.

Fabrica din Curtici ocupă o suprafață de 17 500 mp, are 1 558 de angajați și produce huse pentru BMW și Skoda.

Proiectul pe scurt

COINDU România a dorit implementarea la fabrica din Curtici a unui sistem automat de monitorizare a consumurilor de energie electrică, a vibrațiilor și a temperaturii motoarelor pentru 7 mașini de tăiat material pentru husele auto. De asemenea, sistemul integrează un punct de măsură a temperaturii și a umidității ambientale instalat într-unul dintre laboratoarele companiei.

Pe lângă monitorizarea în timp real și raportarea datelor pentru analiză, sistemul trebuia să alerteze prin e-mail la ieșirea parametrilor din intervalele de normalitate indicate de client.

Pe cele 7 mașini de cutting s-au instalat senzori magnetici de vibrații și de temperatură care măsoară parametrii de funcționare a acestora.

Analizoarele de rețea electrică și echipamentele de achiziție și transmisie a datelor prin 4G au fost instalate în 3 tablouri de monitorizare, mașinile fiind grupate în hala de producție 3-3-1.

Datele sunt monitorizate centralizat în interfața Web a platformei BlueMonitor, iar alertele sunt transmise prin e-mail, la adresele indicate de client.

Sistem BlueMonitor de tele-medicina pentru pesti

Un sistem de monitorizare vibratii și temperatură utilaje pentru mentenanță informată

Sistemul BlueMonitor monitorizează vibrațiile, temperatura motoarelor și consumurile celor 7 mașini de cutting, oferind în timp real informații legate de acestea, alerte la atingerea pragurilor de siguranță și rapoarte complete, pentru analiza evoluției valorilor.

Monitorizare Web în timp real, în ecrane grafice interactive

Rezultatul: Mentenanță preventivă bazată pe informații certe

Analiza datelor privind nivelurile de vibrații, temperatura motoarelor și calitatea energiei electrice consumate de utilaje oferă informații pentru optimizarea regimului de exploatare și pentru intervenții de mentenanță preventivă.

În plus, alertele instantanee la atingerea pragurilor minime / maxime de siguranță pentru valoarea parametrilor permit intervenția corectivă imediată, cu impact direct în prelungirea duratei de viață a mașinilor de producție.

Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare despre BlueMonitor – sistem monitorizare vibratii și regim de lucru utilaje