Începem să discutăm despre relaxarea izolării și reluarea treptată a activității normale în România, dar aceasta ne ridică fiecăruia dintre noi încă o întrebare: Cum rămânem în siguranță după încetarea izolării?

Un sistem de detectie febra instalat la intrările în incinte identifică persoanele cu febră și alertează la detecția acestora, fiind un filtru util pentru prevenirea răspândirii în masă a virușilor. În plus, identificarea persoanelor posibil infectate se face automat, fără a bloca fluxul de acces în clădire, un argument în plus pentru instalarea acestor sisteme de screening la intrarea în fabrici, depozite, instituții publice sau școli, unde fluxul de intrare este aglomerat.

Sisteme de control acces cu detecția febrei și a purtării măștii

Pentru clădirile care necesită controlul accesului în incintă există sistemele de control acces cu screening termic și detecția purtării măștii integrate.

Aceste sisteme condiționează accesul în incintă de trei factori: identitatea persoanei, purtarea măștii de protecție și absența febrei.

Sistemul integrează și funcții de recunoaștere facială, pentru ca identificarea persoanei să se facă fără un contact direct cu echipamentele.

Control acces cu detectie febra
Sistem de control acces cu detectie febra

Un sistem detectie febra inteligent…

Terminalul inteligent integrează pe lângă camera pentru identificare facială și senzorul de temperatură,  un difuzor prin care persoana primește mesaje vocale privind respectarea fiecăreia dintre cele trei condiții.

Ca orice cititor de control acces, terminalul inteligent poate fi conectat la sistemul de turnicheți sau poate fi instalat pe perete pentru a controla deschiderea unei uși.

Sistemul implementează funcția de recunoaștere facială pentru a evita contactul direct al persoanelor cu echipamentul.

Senzorul încorporat în terminalul inteligent detectează temperatura cu o precizie de 0,5 grade Celsius și permite doar accesul persoanelor la care nu detectează febră.

Terminalul detectează prezența sau absența măștii de protecție, avertizează asupra obligativității purtării acesteia, și nu permite accesul persoanelor care nu poartă mască.

Terminalul inteligent este compatibil cu o gamă largă de bariere și turnicheți prin ieșirea IO sau Wiegand.

Solicitați o ofertă de preț!


Sistem detectie febra automat folosind camere termice

Sistemul de detecție automată a febrei bazat pe camere cu termoviziune este recomandat pentru intrările în incinte cu flux mare de persoane și fără acces controlat, cum ar fi școlile și instituțiile publice.

Principalele avantaje ale acestui sistem țin de acuratețea ridicată a măsurării (de la ± 0,5 la  ± 0,1 grade Celsius) și de capacitatea de monitorizare multi-persoană, care nu impune limitarea fluxului de persoane.

În plus, sistemul alertează vizual și sonor la detectarea unei temperaturi peste limita admisă.

Siguranța epidemiologică este acum automatizată

Solicitați o ofertă de preț!