Începem să discutăm despre relaxarea izolării și reluarea treptată a activității normale în România, dar aceasta ne ridică fiecăruia dintre noi încă o întrebare: Cum rămânem în siguranță după încetarea izolării?

Vom păstra bineînțeles măsurile de prevenție pe care le-am învățat atât de bine, dar cel puțin la fel de important va fi să identificăm ultrarapid și să izolăm noile cazuri de îmbolnăvire. Este evident deja la nivel mondial că testarea în masă este cel puțin deocamdată imposibilă. Ne rămâne deci singurul indicator unanim aprobat de medici: temperatura corporală.

Unul dintre locurile cu cel mai mare risc epidemiologic sunt instituțiile de învățământ. Din fericire, tehnologia ne oferă deja o serie de soluții de monitorizare automată a temperaturii corporale în locuri cu trafic de persoane ridicat.

Există diverse soluții, cu diverse grade de acuratețe, avantaje și dezavantaje, dar soluția cea mai adecvată pentru screeningul termic în școli este un sistem de detecție automată a temperaturii prin supravegherea video cu cameră termică.

Sistemul dezvoltat de Dahua și-a demonstrat eficiența în numeroase școli, stații de metrou și gări din lume, una dintre implementările din România fiind cea de la Spitalul Matei Balș din București.

Principalele avantaje ale acestui sistem țin de acuratețea ridicată a măsurării (± 0,3 grade Celsius) și de capacitatea de monitorizare multi-persoană, care nu impune limitarea drastică a fluxului de persoane. În plus, sistemul alertează vizual și sonor la detectarea unei temperaturi peste limita admisă.

De ce sistemul de screening termic de la Dahua?

Sistemul de la Dahua este unul complex, bazat pe algoritmi de inteligență artificială, însă pentru nevoile primare de monitorizare oferă o variantă minimală care asigură detecția și alarmarea, în condițiile în care fluxul de persoane la intrarea în școală este foarte mare și nu poate fi întârziat. Modul concret de funcționare este prezentat în acest video:

  • Monitorizarea automată, de la distanță, a temperaturii corporale a tuturor persoanelor care intră în școală.
  • Afișare în timp real a temperaturii fiecărei persoane analizate, pe imaginea video.
  • Alertare vizuală și sonoră la detectarea unei persoane a cărei temperatură depășește limita superioară prestabilită.
  • Suport de evaluare multi-persoană, pentru a nu îngreuna fluxul de acces în incinta școlii.
  • Acuratețe extraordinară de măsurare a temperaturii corporale, indiferent de ținuta persoanei analizate.
  • Înregistrare video (în pachetul cu smart NVR) pentru analiză ulterioară și anchete epidemiologice.
  • Detecția automată a purtării măștii de protecție (în pachetul cu smart NVR).
  • Mobilitate nelimitată a sistemului de screening, datorită montării pe trepied a echipamentelor de detecție.

Componentele sistemului

Solicitați o ofertă de preț!