Monitorizare umiditate sol la SCDV Murfatlar

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Murfatlar

Cu o istorie de peste 100 de ani în care a cultivat excelența în viticultură și vinificație și a format specialiști de înaltă clasă, Stațiunea Murfatlar funcționează în prezent în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Șișești” – București (ASAS)  și administrează 108,34 hectare teren proprietatea ASAS și 81,86 hectare teren proprietatea statului.

Agricultura inteligentă începe cu monitorizarea

Conștienți de importanța cunoașterii permanente a parametrilor ambientali care influențează culturile agricole, cercetătorii SCDVV Murfatlar au dorit implementarea unui sistem de monitorizare umiditate sol pentru culturile din câmp și de monitorizare a temperaturii și umidității din sera de butași.

Sistemul pilot de monitorizare integrează datele în platforma BlueMonitor, oferind acces online la informații în timp real și la rapoarte de evoluție. 

Beneficiul SCDVV Murfatlar este dublu, BlueMonitor fiind pe de o parte furnizor de date pentru optimizarea producției culturilor de viță de vie administrate, iar pe de altă parte un instrument prețios de cercetare a impactului fluctuațiilor parametrilor ambientali asupra producției.

BlueMonitor SCADA_interfata Web de monitorizare

100% Informație – 100% Control

Datele și instrumentele de lucru oferite online de BlueMonitor asigură controlul în timp real al condițiilor de dezvoltare a producției de struguri și o sursă de date statistice din producție care contribuie la fundamentarea cercetărilor legate de influența factorilor de mediu asupra producției.

Rezultatul: Eficiență în producție și Date reale pentru Cercetare !

Implementarea sistemului BlueMonitor de monitorizare umiditate sol pentru culturile de viță de vie din câmp și a temperaturii și umidității din sera de butași a venit cu rezultate cu impact direct în activitatea SCDVV Murfatlar, atât în ceea ce privește productivitatea, cât și în privința activității de cercetare.

Ecran sinoptic BlueMonitor monitorizare umiditate din sol
Ecran interactiv BlueMonitor monitorizare temperatură și umiditate seră de butași

Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare legată de sistemul BlueMonitor de monitorizare umiditate sol