Interfețe de utilizare și de administrare Web – based

BlueMonitor este o platformă de dezvoltare aplicații SCADA, AMR, IoT și IIoT dezvoltată de BlueNote Communications, care oferă într-o interfață Web standard toate instrumentele de design și de exploatare pentru aplicații de automatizari SCADA.

Datorită interfeței Web standard, BlueMonitor poate fi accesat direct din orice browser Web, fără a necesita instalarea unui software suplimentar pe dispozitivul de pe care se accesează.
BlueMonitor implementează trei roluri de utilizator: administrator, utilizator cu drept doar de monitorizare și utilizator cu drept de monitorizare și control.

Drepturile de monitorizare și cele de control se pot acorda pentru tot procesul, sau doar pentru anumite componente ale acestuia.

Afișarea proceselor se face folosind obiecte grafice interactive. BlueMonitor include o bibliotecă vastă de obiecte de afișare ce pot fi configurate de către administrator.

Pe langă acestea, se pot adăuga și propriile obiecte grafice pentru o ilustrare cât mai realistă a proiectului.

Notificările de alertare pot fi trimise atunci când pragul prestabilit pentru valorile unui parametru este depășit, sau și la ieșirea, și la revenirea în intervalul de normalitate.

Fiecare notificare de alertă poate fi atribuită unui anumit grup de utilizatori, oferind astfel informațiile de alertare doar către utilizatorii avizați.

Alertele pot fi afișate în interfața de utilizare, eventual însoțite de o avertizare sonoră, și pot fi transmise prin e-mail sau SMS.

BlueMonitor integrează o serie de instrumente pentru calculul automat al parametrilor derivați și automatizarea proceselor.

Platforma include o bibliotecă de funcții ce pot fi folosite pentru a executa operații simple asupra datelor colectate. Pe lângă acestea, administratorul are posibilitatea de a crea programe în JavaScript pentru efectuarea automată de operații complexe cu valorile înregistrate în teren.

Analiza datelor istorice se poate face utilizând rapoartele și graficele configurabile.
Sistemul de loguri al BlueMonitor înregistrează evenimentele de sistem și activitatea utilizatorilor în interfață.

Achiziție de date nelimitată

Modulul de achiziție BlueMonitor implementează suport pentru interfațarea cu toate tipurile de surse de date existente în aplicațiile de automatizari SCADA:

 • PLC, senzori, contoare inteligente
 • Dispozitive seriale
 • AMR NB IoT
 • REST / HTTP
 • MQTT
 • OPC UA
 • SCP / FTP / SFTP
 • SMTP
 • SMS
 • Web services
 • Baze de date terțe
 • Înregistrări din calcule dinamice (BD proprie)

Versatilitate absolută în aplicații și automatizari SCADA

Cu BlueMonitor puteți construi simplu și rapid diverse aplicații de achiziție de date, monitorizare și automatizari SCADA. Dezvoltați simplu și rapid aplicații oricât de complexe, atât în termeni de afișare grafică a datelor și a proceselor, cât și în ceea ce privește managementul datelor culese din teren. Platforma de dezvoltare include toate instrumentele și bibliotecile necesare unui designer.

Sistem BlueMonitor monitorizare consumuri energetice

SCADA

 

Monitorizarea eficienței energetice

IoT & Industrial IoT (IIoT)

 

Telecitire automată a contoarelor (AMR)

 

Managementul consumurilor de utilități

Internet of Things

Testați BlueMonitor !

Acum puteți testa online interfața de administrare BlueMonitor pentru a evalua “hands-on” facilitățile oferite de platformă și posibilitățile de configurare ale acesteia!

 

– Programăm împreună prezentarea live la data și ora dorite
– Vă prezentăm online (prin Teamviewer) interfața de administrare (durată aproximativă 30 min)
– Activăm pentru 14 zile contul de administrator DEMO pentru Dvs.