• Senzorii trebuie să aibă Certificat de conformitate, sau să fie metrologizați.
  Există la ora actuală pe piață multe modele de senzori, dar trebuie să aveți în vedere faptul că senzorii care măsoară CO2 sau NH3 sunt electrochimici, adică vor trebui metrologizați anual. Un senzor de slabă calitate va necesita înlocuirea în fiecare an.
 • Alegeți o soluție staționară!
  La prima vedere este mai simplu să investiți într-un analizor portabil, însă marele inconvenient al acestuia este că nu veți putea demonstra că măsurătorile s-au efectuat în adăpost. O soluție cu senzori ficși, instalați în fiecare adăpost, garantează localizarea măsurătorilor zilnice.
 • Alegeți o soluție cu management automat al datelor
  Colectarea automată a valorilor măsurate într-o platformă de management asigură jurnalizarea automată a acestora și garantează faptul că datele sunt reale, nemodificate. Mai mult decât atât, măsurarea permanentă a parametrilor de bunăstare și alertarea la depășirea valorilor recomandate permit intervenția rapidă pentru reglarea acestora, ceea ce conduce la o mai bună hrănire a animalelor, și implicit, la un spor mai mare de producție.

  Puteți alege o platformă în cloud, cu abonament lunar, așa cum este BlueMonitor, ca să nu vă bateți capul cu întreținerea și securitatea acesteia. Puteți afla aici mai multe informații despre soluțiile BlueMonitor pentru Ferme zootehnice.

  Aveți întrebări sau doriți o ofertă? Completați rapid formularul de contact din orice pagină a site-ului și vă vom contacta noi, în cel mai scurt timp.

Aflați mai multe despre soluția noastră

Doriți o ofertă de soluție de monitorizare ?
Scrieți-ne aici!


Cerințe care trebuie respectate pentru obținerea subvențiilor

Subvențiile pentru zootehnie se acordă de către APIA, în baza Măsurii 14T (fosta Măsură 215) – Bunăstarea animalelor. valorile parametrilor de micromediu care trebuie respectate pentru obținerea subvențiilor.

Ferme de păsări

Cerințele pentru bunăstarea păsărilor în ceea ce privește calitatea aerului din adăposturi se referă la măsurarea și controlul nivelului noxelor din adăpost, în speță a concentrațiilor de dioxid de carbon (CO2) și amoniac (NH3).

Parametru Condiții minime obligatorii Condiții superioare de bunăstare
Concentrație amoniac (NH3) 20 ppm 14 ppm
Concentrație dioxid carbon (CO2) 3000 ppm 2100 ppm

Ferme de porci

Subpachet 1a)- creşterea cu cel puţin 10% a spaţiului alocat disponibil fiecărui animal
Subpachet 2a)- creşterea cu cel puţin 15% a spaţiului alocat disponibil fiecărui animal

Parametri de microclimat Valori recomandate
Temperatură 15 – 30 grade Celsius
Umiditate relativă 55% – 85%
Viteza curențilorde aer 0,2 – 0,3 m/s (pentru temperatura minimă)1 m/s (pentru temperatura maximă)

Subpachet 3a) – reducerea pulberilor cu 30% faţă de nivelul minim obligatoriu prin menţinerea în limite optime a parametrilor de microclimat

Parametru Cerință minimă obligatorie Cerință superioară
Pulberi 15 mg/m3 10,5 mg/m3