De ce automatizare ferma piscicola? Managementul online înseamnă eficiență!

Densitatea mare a peștilor din bazinele de acvacultură conduce la accelerarea degradării calității apei și impune o atenție permanentă față de reglarea parametrilor acesteia.

  • Monitorizați online în timp real temperatura, pH-ul, oxigenul dizolvat, și alți parametri relevanți ai apei din bazine precum amoniacul, conductivitatea și turbiditatea, de pe orice calculator, tabletă sau smart phone conectate la Internet.
  • Primiți alerte prin e-mail sau SMS la depășirea valorii normale a oricărui parametru monitorizat, pentru a corecta rapid orice problemă.
  • Analizați cu un simplu click rapoartele și graficele cu valorile înregistrate în diferite perioade de timp, pentru o planificare îmbunătățită a producției.
  • Transmiteți comenzi de reglare a parametrilor de pe orice calculator, tabletă sau smart phone, în orice moment, de oriunde v-ați afla.
  • Uitați de grija permanentă a împrospătării apei, și bucurați-vă de reglarea automată a parametrilor prin automatizare ferma piscicola completă. Automatizarea pompelor de oxigen, a vanelor de circulare a apei și a dispozitivelor de hrănire a peștilor poate fi făcută în funcție de valorile reale ale parametrilor.

    Întrebați un inginer

    SMART înseamnă să ai Ferma Piscicolă la un click distanță!

    Soluțiile BlueMonitor de automatizare ferma piscicolă se integrează natural în orice fermă și oferă toate instrumentele de monitorizare și control pentru un management eficient. În plus interfața de monitorizare este accesibilă prin browser Web standard pentru o mobilitate nelimitată.

    Controlați într-un mod SMART parametrii apei din bazinele piscicole!

    Institutul de Cercetări pentru Acvacultură din Galați a implementat un sistem revoluționar de diagnosticare de la distanță a parametrilor mediului acvatic pentru piscicultură bazat pe platforma BlueMonitor de automatizare ferma piscicolă. Prezentarea proiectului este disponibilă aici.

    Majoritatea speciilor de pești sunt sensibile la variațiile de temperatură a apei. Mai mult decât atât, temperatura apei influențează în mod direct concentrația de oxigen dizolvat și alți parametri de calitate a apei cu impact în creșterea și dezvoltarea peștilor.

    În general, temperatura apei trebuie să se încadreze între 4 și 18 grade Celsius, sub acest interval peștii încetând să se hrănească.

    Pentru acvacultura în apă dulce cele mai multe specii sunt adaptate la un pH intre 6.5 și 8. Supraviețuirea icrelor scade dramatic la un pH sub 6.5. Tot sub acest prag crește periculos aciditatea și toxicitatea apei, fapt ce conduce la afectarea gravă a populațiilor de pești.
    Nivelul acceptat al oxigenului dizolvat este în general între 5-12 mg/l, intervalul optim fiind între 9 – 12 mg/l.

    Un nivel scăzut de oxigen dizolvat conduce la o scădere a proceselor metabolice și o încetinire a creșterii peștelui. Dacă oxigenul dizolvat scade sub 4, peștii vor înceta să se hranească, ceea ce poate conduce la o rată mare a mortalității.

    Concentrațiile ridicate de amoniac și nitriți influențează în prima fază rata de conversie a nutrețurilor în energie și în creștere. Peștii devin letargici și cresc lent. Ulterior, apa poate deveni toxică, ducând la creșterea progresivă a mortalității populațiilor de pești expuse.
    Turbiditatea și conductivitatea sunt parametri de calitate a apei a căror monitorizare se impune în cazul speciilor de pești sensibile.

    Bucurați-vă de avantajele BlueMonitor SMART Fish Monitor !

    Citiți și despre celelalte soluții BlueMonitor SMART pentru Agribusiness





    2018-01-31T15:31:28+00:00

    Smart Zootech





    2018-01-31T15:31:28+00:00

    Smart Zootech

    Suntem aici să vă răspundem la orice întrebare legată de sistemul BlueMonitor de automatizare ferma piscicola